Snittar & bubbel

 
Här kommer receptet på getostsnittarna jag bjöd på i fredags. Jag följde dock inte receptet till punkt och pricka utan gjorde lite som jag själv kände för. Bland annat så rostade jag inte baguetten innan och jag skar bara den i bitar istället för att skära ut små cirklar som det stod i receptet. Sedan så använde jag faktiskt mango/ananasmarmelad istället för hjortronsylt. Men ska absolut testa med det någon gång också. 
 
Anyway, här kommer recepet: 
 
Ca 20 st.
 
250g getost
2 schalottenlökar, finhackade
6 skivor surdegsbröd ( jag hade surdegsbaguette ) och skar upp så mycket jag ville ha 
3 msk hjortronsylt ( hade som sagt ananas/mangomarmelad ) 
Hackad gräslök.
 
Grovsmula getosten och blanda med schalottenlöken. Rosta surdegsbrödet och stansa/skär ut 20 små cirklar. Bred varje cirkel med lite getostblandning toppa med en klick hjortronsylt och strö över lite gräslök. 
 
Bubblet som ni ser på bilden förresten, kan jag rekommendera! Det kostar ynka 55 kr men var ritkigt gott tycker jag. Servera väl kylt :)
 
Hoppas ni gillar såna här recept ibland, jag vet att jag själv uppskattar alltid lite ny inspiration! Jag hittade detta i Elle mat & vin. 
 
 
Ida

Super gott ! Tack för i fredags ! Bästa fredagen på länge.. :)


2013-07-01 | 12:08:07 Url: http://festisandi.bogg.se

Ditt namn

Mail-adress

Hemsida / blogg


   Spara?