Blueberry muffins

Dessa muffins gjorde alltid min mamma när vi var små när vi bilade ner till Danmark på somrarna. Vi  åt dom när vi stannde för att sträcka på benen lite. Aldrig gjort dom själv förut så detta blev första gången. Så goooda! Receptet kommer från alltommat från början.

Till 6 stora eller 10 små muffins.
 
125g smör
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
1 1/4dl filmjölk
2dl blåbär ( 100 g + 1/4 dl vetemjöl ) Jag råkade ha i 200g men det blev riktigt bra ändå!
1/2 sats vaniljströssel ( recept kommer nedan )
 
Gör så här :
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3 Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
4. Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk, och filmjölk.
5. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna  och rör i äggblandningen.
6. Blanda bären med vetemjöl och rör ner dem försiktigt i smeten bara så att allt blandas. Fördela smeten i formarna nästan upp till formkanten. Strö över vaniljströssel.
7. Grädda mitt i ugnen 25-30 min för stora muffins, och något mindre för små, Om bären är frysta kan det förlänga tiden något. OBS! Om ni använder frysta blåbär, tina dom helst inte innan, då blir hela smeten blå.
 
Vaniljströssel
Blanda 1 1/4 dl vetemjöl, 3/4 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker och 60 g smält smör.
 
 
 
 
 
Vaniljströssel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Testa dessa redan nu  i påsk, jag tror inte att ni kommer ångra er :)
 
 
 
 

Ditt namn

Mail-adress

Hemsida / blogg


   Spara?