NYÅRSTIPS

Jag ser att alla matbloggerskor som jag följer bara pumpar ur sig tips till nyårsmiddagen. Jag är ju ingen matbloggare direkt men tänkte ändå att jag ville tipsa lite! Först ut är en potatisterrin som är väldigt god! Passar till det mesta men ska ni ha lamm på nyår skulle jag absolut ha denna till :) 
 
 
Receptet kommer i repris här:
 
 
 
Du behöver till 6 pers: ( jag halverade receptet då vi bara var 2 ) 
 
1.2 kg potatis
 
2 dl creme
fraiche
 
200 g chèvre - fransk getost
 
1 st liten vitlöksklyfta - pressad
 
1 tsk salt
 
0.5 tsk nymald svartpeppar
 
2 st stora ägg
 
1 dl finhackad persilja
 
1 dl finhackad basilika
 
 
Garnering:
 
   
färska örter
 
 
 
Sätt ugnen på 200º.Skiva potatisen tunt.
 
Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. Blanda ner potatisen. Rör om och blanda ner äggen och örterna. Ta från värmen.
 
Lägg ett bakpapper i en avlång 2-litersform. Häll i potatisen och platta till skivorna.
 
Grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills terrinen börjar få fin färg och potatisen känns mjuk. Prova med sticka.
Ta ut och låt den stå en stund i formen innan den stjälps upp. Hit kan förberedas. Skär och servera den i fyrkanter.
 
Bitarna blir snyggast om du skär dem när terrinen kallnat.
Bitarna värms sedan ca 20 minuter i 175º inför serveringen. Garnera gärna med färska örter. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Madde

Du, det låter fint det där. Förstår att den passar perfekt med ett stycke lammfilé 👌🏼


2015-12-30 | 08:33:07 Url: http://maddesmirror.blogg.se

Ditt namn

Mail-adress

Hemsida / blogg


   Spara?