HEALTHY DISH

 
 
Här kommer receptet på laxen vi åt häromkvällen. Jag följde receptet, men la till lite tomater samt en limesås ( som jag glömde!!! ) men det blev ju gott utan ändå som sagt.
 
Det skulle vara svart ris i receptet men jag hittade inte det så använde råris istället. Mycket gott!
 
 
 
 
 
 
4 pers
 
600g laxfilé ( helst färsk ) 
salt
2 msk sesamfrön
2 dl svart råris
2 dl frysta edamemebönor 
200 g rödkål
 
dressing:
 
2 msk olivolja
1 msk sesamolja ( jag uteslöt detta ) 
1msk risvinäger/vitvinsvinäger
1 tsk japansk soja
1 tsk honung
 
Jag tycket det var lite snålt med dressig så hade i lite mer av allt. 
 
 
Sätt ugnen på 200g. Stek laxfilén, gärna i portionsbitar i ugn i 15-20 min ( jag marinerade min i lite soja och ingefära innan ) 
Krydda med salt. Rosta sesamfröna i en het teflonstekpanna, utan fett en kort stund strö dem sedan över laxen. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna. Lägg de djupfrysta bönorna i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp. Häll av vattnet, skiva rödkålen tunt. Blanda, ris, bönor, och rödkål. Rör ihop dressingen och häll över. Smaka av med salt. 
 
 
 
God och fräsch rätt som jag kommer att göra igen, då med limesåsen till. 
 
 
 
Receptet kommer från nya Elle Mat & Vin. 
 
 
 
 
 
 
 

Ditt namn

Mail-adress

Hemsida / blogg


   Spara?