KYCKLING, TRYFFEL OCH FÄRSK PASTA

kvällens outfit
 
 
 
 
 
 
Här kommer ett middagstips! Jag gillar att kolla runt på nätet efter nya recept att testa och förra veckan så lagade vi detta hemma hos mina föräldrar. Jag älskar tryffel, spenat, pasta och kyckling. Så eh, ja klart att detta gick hem hos mig!
 
 
 
 
 
 
 
Receptet kommer från 56kilo
 
 
 
 
 

Kyckling i Parmesan- och Tryffelsås

   600 g strimlad kycklingfilé

   1 gul lök

    300 g champinjoner

   3 vitlöksklyftor

   1/2 st ekologisk kycklingbuljong

    1,5 dl vitt vin

                                                                                    smör att steka i

   salt, svartpeppar

        2-3 msk tryffelolja

      80 g bladpenat

   2 dl riven parmesan

Gör så här: 

1.    Skär kycklingen i strimlor.

2.    Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kycklingen, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.

3.    Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt. Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund. Rör sedan ner buljong, grädde och tryffelolja, lägg ner kycklingen. Sjud i några minuter. Rör ner parmesan och bladspenat och smaka av med salt och peppar.

 

 

Vi hade ganska så mycket kyckling så vi hade på mer vin och grädde så att det inte skulle bli för lite sås. ( hujedamej) Sen åt vi med färsk pasta till. Såååå gott! Ska absolut göras igen. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ditt namn

Mail-adress

Hemsida / blogg


   Spara?